Rumbiaden

Pressinformation (2010)

Rumbiaden i Engelska parken

Engelska parken är en skön, grön oas belägen bakom universitetsbiblioteket, strax nedanför Uppsala slott.

Genom Owe Thörnqvists försorg har parken sedan 1955 gjorts allmänt känd som en plats där det dansas rumba och kaktusar planteras i marken.

Förutom en och annan kaktus är det annars de vackra  lindarnas grönska och inramning som ger festplatsen karaktär där de breder ut sig som ett grönt tak över festområdet. Och på dansbanan kan publiken välja på mycket mer än rumba.

I år (2010) arrangeras Owe Thörnqvists evenemang Rumbiaden i Engelska parken för andra året. Denna gång hålls evenemanget under två dagar – den 27 och 28 augusti (2010).

Nytt för i år (2010) är att en dansbana kommer att finnas på plats under dagarna med tillhörande dansband. Det kommer både att förevisas dans och inbjudas till allmän dans i alla former. Dansen börjar fredag kväll, då också det stora kräftkalaset går av stapeln i restaurangtältet.

Under lördagen är det fria aktiviteter för barn och ungdom under dagtid, samt hantverksmarknad och försäljning av mat från lokala producenter. Från kl. 18:00 börjar kvällsarrangemangen på scen och dansbana.

Succén från föregående år ”Unga tolkar Owe” är tillbaks – flera unga uppsalamusiker gör sina tolkningar av Owes låtar.  Rumbiadbandet Lola’s underhåller från scen och Cubanean Dance Company på dansbanan.

Vid 19:30 spelar Owe med band upp Rumba i Engelska parken samt många andra kända melodier. Owe presenterar också årets kulturstipendiat: Robert Broberg, som även själv presenterar sig och sin musik en smula.

Efter Owes framträdande fortsätter kvällen med dans på dansbanan, lite häng i restaurang eller Dagny’s Boogie Café.

Evenemanget är entrébelagt under kvällstid (från 18:00) och fritt under dagtid på lördagen.

Arrangör är Owe Thörnqvist i samarbete med Starmarck Evenemang.

Facebook